numatic james stofzuiger

James stofzuiger

Henry en Hetty kennen de meeste van ons wel, maar ken je de stofzuiger James van Numatic ook al? Stofzuiger James is ook een onderdeel van de Numatic familie en heeft een aangename, blauwe kleur. Ook bij hem is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en verder niet veel meer omkijken naar het onderhoud. Hij past dus perfect in de familie. De Numatic James stofzuiger heeft dezelfde ondeugende uitstraling kwa gezicht, maar de bovenkant van zijn hoofd is toch iets anders gebouwd dan de rest van de familie. Hij is een beetje het eendje van de familie.

Wie is de Numatic James stofzuiger?

De Numatic James stofzuiger is een van de simpele leden van de familie. Hij heeft een goede kwaliteit stofzuigen te bieden voor een lage prijs. Hij is standaard blauw van kleur. Bovenop zijn ‘hoofd’ heeft hij een heel groot vak om allerlei dingen in te bewaren zoals accessoires. Bij de James stofzuiger is er eigenlijk niet veel waar je rekening mee moet houden. Hij heeft vaak een grote stofzak inhoud waardoor je er niet vaak naar om hoeft te kijken, en zijn snoer is ook lekker lang. Je kunt vaak meerdere kamers met de James stofzuiger schoonmaken zonder van stopcontact te hoeven wisselen. Hij is dus de ideale partner om een rondje door het huis te doen. Ook James is cillindervormig. Dit heeft een groot aantal voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de filter. Bij een stofzuiger met een sledebehuizing zal de filter snel volraken, dit komt door de ligging van de filter. Dankzij de ketelbehuizing van de Numatic James stofzuiger gaat het stof zich niet ophopen in de filter, maar zal het netjes in de stofzak terecht komen waardoor jij dus geen zuigkracht verliest op lange termijn. De filter die in de cilinderbehuizing verstopt zit, is tevens ook groter dan de meeste filters in een sledebehuizing.

Stofzuiger James Basic - Review

Als je nog niet van James gehoord hebt, dan zou ik er maar even voor gaan zitten want dit is zeker iets waar je meer over wilt weten. De Henry stofzuiger en de Hetty stofzuiger zijn we allemaal al mee bekend maar ze hebben nog iemand in de familie die talent heeft in stofzuigen: James! Een simpele maar krachtige stofzuiger. Dat is James. Een krachtige zuigkracht hebben maar toch weinig watt nodig hebben, dat is natuurlijk ideaal. Niet alles heeft veel vermogen nodig om goed te zijn. We zijn gewend van Numatic dat de stofzuigers lange snoeren hebben, en James stelt daarmee niet teleur. Ook hij heeft een lang snoer van 10 meter waardoor je met gemak het huis stofzuigt. Een grote stofzak inhoud van maar liefst 8 liter garandeert jou dat je niet elke dag de stofzuiger hoeft te legen. Je kunt gewoon je ding doen zonder te veel naar het onderhoud van de stofzuiger te hoeven kijken. Laten we  eens uitgebreid kijken naar de voordelen van James.

Voordelen

De Numatic James is groot in kracht, maar in uiterlijk is hij gelukkig een stuk kleiner. Je hoeft geen gigantisch ding door heel je huis te zeulen die als lood aan je armen voelt. Het scheelt ook met het opbergen ervan, er is bijna altijd wel plek voor iemand van zijn grootte. Je zou hem zelfs in de meterkast kunnen zetten als je wilt. Hoewel hij zo klein is, heeft hij toch een gote inhoud. De gemiddelde stofzuiger heeft 4 a 5 liter inhoud. Stofzuiger James gaat hier overheen met wel liefst 8 liter inhoud. Wat je natuurlijk ook kan verwachten van een kleine stofzuiger is dat hij een klein geluid heeft. James doet zijn werk op een geluidsniveau van zo’n 76 decibel. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat je hem absoluut niet zult horen, maar het zal ook niet zo zijn dat je zo snel mogelijk klaar wilt zijn om maar van het geluid af te zijn. Natuurlijk zijn stofzuigers niet gemaakt om muisstil te zijn, maar het is wel zo fijn als dit zo min mogelijk overlast veroorzaakt.

Wat Henry en Hetty niet hebben is een handig bakje bovenop waar je al je accessoires en andere benodigdheden in kwijt kan. Dat heeft deze handige James wel. Of het nu gaat om stofzuiger accessoires, een stofdoekje, een zakje voor het grotere vuil of een plekje waar je het kleine speelgoed van de kinderen in kan stoppen wat je tegenkomt, James biedt jou een plek om deze dingen altijd in de buurt te hebben. Je hoeft dus niet terug naar de bank te lopen als je de stofzuigermond hebt laten liggen. Ideaal toch, of niet?

Zoals we van alle andere namen van Numatic ook gewend zijn, heeft stofzuiger James ook een gigantisch lang snoer. De meeste stofzuigers vinden het wel prima met een snoer van 4 meter. Numatic denkt daar anders over en wilt dat jij ongestoord je werk kan doen zonder om de paar minuten van stopcontact te hoeven wisselen. Daarom hebben zij een snoer van 10 meter bedacht zodat jij flink door kunt gaan.

Nadelen

Het zou niet eerlijk zijn als we alleen de voordelen zouden noemen, want ieder voordeel heeft ook z’n nadeel. Een van de meest voorkomende nadelen waar mensen tegenaan lopen is het snoer. En dan bedoelen we niet de lengte, want zoals we al eerde zeiden heeft de Numatic James stofzuiger daar genoeg van. We bedoelen dat de snoer niet vanzelf oprolt. De meeste stofzuigers hebben een leuk knopje waar je op kunt drukken en dan verdwijnt de snoer in de stofzuiger. De stofzuigers van Numatic doen hier niet aan. Deze moet je gewoon met de hand oprollen. Nu is het zo dat bij de meeste andere modellen van Numatic je hier nog een handig hendeltje voor hebt. James heeft dit niet. Deze moet je echt honderd procent met de hand doen. Je kunt hem ook niet in de stofzuiger zelf kwijt. Je zult hem in het bakje bovenop moeten bewaren of om de stofzuiger heen rollen. 

We moeten heel eerlijk zeggen, de James stofzuiger zou best wat mogen afvallen als we naar het praktische gedeelte kijken. Hij weegt een kilo of 7. Voor zo’n klein mannetje als dit is dat toch best wat. Denk maar eens aan alle keren dat je hem de trap op moet zeulen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wanneer de stofzuigerzak vol zit. Herinner je je nog hoeveel liter er in die zak kan? Acht liter. Dat is dus 7 kilo aan gewicht van de stofzuiger zelf, en 8 liter aan gewicht er bovenop als de zak vol zit. Natuurlijk kun je dit oplossen door de zak eerder te legen, maar het is toch het noemen waard.

Wat zeggen anderen?

Lisette

+Zuigkracht is goed

+Licht en klein

+Goed op te bergen

+Lange stroomkabel

Ik heb deze stofzuiger nu een aantal dagen en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn aankoop. Ik heb deze stofzuiger gekocht omdat ik voor mijn studie naar het buitenland ging en ik een stofzuiger nodig had om mijn studio’tje daar een beetje schoon te houden. Ik was op zoek naar een kleine en lichte stofzuiger die goed op te bergen zou zijn, maar daar wilde ik wat betreft kwaliteit niets voor inleveren. De Numatic James bezit alle kenmerken waar ik naar op zoek was en ik heb meteen een aantal stofzuigerzakken mee besteld. Thuis hadden we al de Numatic Henry staan, en mijn ouders hadden me verteld dat de zakken niet al te vaak verwisseld zouden hoeven worden. Nog een pluspunt natuurlijk. Een ander pluspunt is de lengte van de stoomkabel. Ik kan mijn hele studio’tje stofzuiger zonder één keer van stopcontact te moeten wisselen. 

Hilda

De stofzuiger was eerst uitverkocht,kreeg een mail toen deze weer leverbaar was!

Besteld,en nog binnen 24 uur was hij bezorgd!

Ik ben erg blij met de kwaliteit!Doet wat hij moet doen.Ik ben een echte Mien Dobbelsteen volgens mijn omgeving,dus als ik tevreden ben zeggen zei dan met het wel goed zijn!

Zeer tevreden over de service van jullie bedrijf!

Kortom een aanrader voor iedereen.

  Stofzuiger James Eco - Review

  Na de Numatic James Basic is er een nieuw model van James in het leven geroepen. Dit werd de stofzuiger James Eco. Hij heeft een mooie groene kleur om het Eco gedeelte van zijn naam eer te doen. Hij is heel erg milieubewust en dat is te merken. Hij is bijvoorbeeld energiezuinig geworden. Dit kun je zien aan het energielabel wat hij gekregen heeft. Waar de James Basic nog een B scoorde op dit onderdeel, heeft stofzuiger James Eco gewoon een dikke A gescoord! Ook deze versie heeft weer de welbekende cilindervorm en je bent dus verzekerd van de zuigkracht die je van Numatic mag verwachten. Ook de stoffilter heeft weer profijt van deze cilindervorm waardoor je hem niet snel zult hoeven schoonmaken. Dat is het uitgangspunt van Numatic: een stofzuiger zonder te veel poespas waar je niet vaak naar om hoeft te kijken als het om onderhoud gaat. Dit proberen ze door middel van de lange snoer en de stofopvang groot te maken. Bij James hoef je bijvoorbeeld geen drie stopcontacten te gebruiken in één stofzuig beurt. Je kunt gewoon een willekeurig stopcontact kiezen en een flinke tijd doorgaan zonder te stoppen. De stofopvang hoef je ook niet vaak naar te kijken. Een inhoud van 8 liter kun je een flinke tijd mee doorgaan. Je merkt ook niks aan de zuigkracht als deze langzaam vol begint te raken. Bij veel stofzuigers merk je dat de zuigkracht langzaam maar zeker steeds minder wordt, en dat hij op een gegeven moment niks meer zuigt. Bij de stofzuigers van Numatic is dit zeker niet het geval. Wat voor voordelen brengt de Numatic James Eco nog meer op de markt?

  Voordelen

  Om te beginnen hebben we natuurlijk het lage energieverbruik. Hij heeft niet voor niets energielabel A gekregen. Hij is zich zeer bewust van wat energie met het milieu doet, en tevens ook met jouw portemonnee. Als we kijken naar zijn broer dan gebruikt hij toch zeker wel bijna 20% minder stroom per jaar. Dat zijn flink wat centjes die je in jouw eigen zak kan houden! Natuurlijk zijn er nog meer energiezuinige stofzuigers op de markt, maar zelfs in vergelijking daarmee gebruikt hij nog minstens 10% minder stroom per jaar. Als je dus echt op zoek bent naar energiebewust, dan ben je op zoek naar de James Eco.

  Ook de James Eco weet dat stofzuigen een klus kan zijn waar je elke dag weer tegenop kijkt. Hij weet dat je het liefst met je vingers zou klikken en dat je huis dan schoon zou zijn. James Eco heeft besloten het je makkelijk te maken. Dit doet hij door een stofopvang van 8 liter te bieden. Natuurlijk zul je deze nog wel moeten legen en verschonen, maar met 8 liter kan je er toch een flinke tijd tegenaan. Als je elke dag een paar gram stof opzuigt, dan kun jij wel bedenken hoe lang je door kunt gaan tot je eindelijk de zak eens een keer moet legen.

  Henry was een goede stofzuiger op alle gebieden, maar toch heeft stofzuiger James Eco hem weten te overtreffen. James is uitermate geschikt voor harde vloeren. Denk hierbij aan parket, laminaat, hout en ander hard materiaal. Vaak hoor je andere stofzuigers over zulke harde vloeren krassen wat uiteindelijk natuurlijk funest is voor je materiaal. Bij James is dit niet het geval. Je kunt gewoon je gang gaan zonder elke keer bang te worden dat je vloer er krassen aan overhoudt, en met de garantie dat je vloer schoner is dan ooit.

  Nadelen

  We hadden natuurlijk al gezegd dat James niet de lichste was. Hoewel stofzuiger James zichzelf in heel veel opzichten heeft verbeterd, heeft hij zichzelf toch een beetje laten gaan bij het laatste avondmaal. Hij weegt nu 7,6 kilo wat toch weer extra gewicht is wat jij elke keer mee moet sjouwen. Je moet natuurlijk wel wat over hebben als je een stofzuiger wilt die zo milieubewust is als James Eco. Hoewel James Eco het heel erg leuk vindt om centjes in jouw portemonnee te houden, wilt hij er wel een investering voor zien. Hij is dan ook duurder dan wij gewend zijn van zijn broer. Dit is natuurlijk niet voor niets. Hij is weel zuiniger en op sommige manieren ook krachtiger. Het lijkt misschien alsof je er veel voor moet betalen, maar hou wel in gedachte dat stofzuiger James Eco je uiteindelijk veel meer geld bespaart dan dat hij kost. Een goede overweging om eens over na te denken.

  Vaak hebben stofzuigers ook een stang die je kunt verstellen om hem langer of korter te maken. Dit is handig als je zelf heel lang bent en niet constant wilt bukken, of als je bijvoorbeeld onder de bank wilt stofzuigen zonder hem te hoeven verschuiven. Helaas is dit niet mogelijk bij deze stofzuiger. Er is één maat stang en daar moet je het mee doen. Maar ja, voor zo’n energiezuinige stofzuiger heb je dat wel over, toch?

  Wat zeggen anderen?

  Robert

  +duurzaam

  +krachtig

  +makkelijk in gebruik

  -snoerdeksel laat soms los

  Top stofzuiger met sterke zuigkracht. Lange stang zodat je goed rechtop staand kunt werken. Lange snoer, maar niet automatisch opwindbaar. Voor ons een gemak, gaat het ook niet stuk. Stille machine voor zover een stofzuiger stil kan zijn.

  
Griet

  +Goede kwaliteit

  +Goede prijs/kwaliteit

  +Eenvoudig in gebruik

  Ik ben zeer tevreden over James de stofzuiger. 

  Hij heeft een prima zuigkracht en is ook erg handig in gebruik. Verder volgt hij braaf zonder om te vallen.

  Cees

  +lang snoer

  +prijs/kwaliteit

  +simpele machine

  Wat een geweldige stofzuiger!!!! Zo simpel maar zo doordacht, mn vrouw tilt hem heel gemakkelijk op omdat het handvat bovenop de machine zit en niet laag bij de grond. Vanuit 1 stopcontact kan het hele appartement worden gestofzuigd, hoera voor het lange snoer!!!!! En dan de uitstraling, je word al blij als je naar het blauwe wonder kijkt. wat een gave machine…… wij hebben knaagdieren moeten dus vaak stofzuigen , maar voor James is het een eitje!

  Share this post

  Share on facebook
  Share on google
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email